Tejcsokoládés epertorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg háztartási keksz
- 8 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 2-3 evőkanál porcukor
- 10 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg eper
Elkészítése:
A kekszet zsemlemorzsa állagúra törjük. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a kekszmorzsával. Ezt a tésztát lapogatjuk bele egy 18 cm-es formába. Hűtőben tartjuk amíg a krém elkészül.
A mascarponét elkeverjük a porcukorral. Vízgőz felett felolvasztjuk a tejcsokoládét és lazán a mascarponéhoz keverjük. A 20 dkg eper 2/3 részét a tortára sorakoztatjuk, rákenjük a krémet és a tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A maradék eperrel díszítjük.
Málnával is finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »