Tejcsokoládés epertorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg háztartási keksz
- 8 dkg vaj
- 50 dkg mascarpone
- 2-3 evőkanál porcukor
- 10 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg eper
Elkészítése:
A kekszet zsemlemorzsa állagúra törjük. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a kekszmorzsával. Ezt a tésztát lapogatjuk bele egy 18 cm-es formába. Hűtőben tartjuk amíg a krém elkészül.
A mascarponét elkeverjük a porcukorral. Vízgőz felett felolvasztjuk a tejcsokoládét és lazán a mascarponéhoz keverjük. A 20 dkg eper 2/3 részét a tortára sorakoztatjuk, rákenjük a krémet és a tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A maradék eperrel díszítjük.
Málnával is finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »