Tejcsokoládés epertorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Tejcsokoládés epertorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg háztartási keksz
  • 8 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg eper

Elkészítése:

A kekszet zsemlemorzsa állagúra törjük. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a kekszmorzsával. Ezt a tésztát lapogatjuk bele egy 18 cm-es formába. Hűtőben tartjuk amíg a krém elkészül.

A mascarponét elkeverjük a porcukorral. Vízgőz felett felolvasztjuk a tejcsokoládét és lazán a mascarponéhoz keverjük. A 20 dkg eper 2/3 részét a tortára sorakoztatjuk, rákenjük a krémet és a tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A maradék eperrel díszítjük.
Málnával is finom!