Tarka csokistorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 12 ek búzakeményítő
- 1/2 tasak sütőpor
- 6 ek cukor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg olvasztott fehércsoki
- 2 ek olaj
- 2 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 2 g zselatin
- 2 ek víz
- 5 dkg darált mandula
- 2 cl csokilikőr
Tetejére:
- 10 dkg fehércsoki
- 10 dkg tejcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta tésztáját, majd kivajazott és lisztezett szív alakú formába öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Teljesen kihűtjük, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a fehércsokit megolvasztjuk az olajjal és a tejszínt felverjük a porcukorral, majd összekeverjük a két masszát. A vízben feloldjuk a zselatint, majd a csokis krémhez adjuk a mascarponéval, csokilikőrrel és a mandulával, majd jól összekeverjük.
A lapokat betöltjük a krémmel. Tetejét olvasztott csokival díszítjük, amihez a csokikat 1-1 ek olajjal megolvasztjuk, majd felváltva a torta tetejére csorgatjuk és ízlés szerint díszíthető még marcipán golyókkal és pisztáciával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

