Tarka csokistorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 12 ek búzakeményítő
- 1/2 tasak sütőpor
- 6 ek cukor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg olvasztott fehércsoki
- 2 ek olaj
- 2 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 2 g zselatin
- 2 ek víz
- 5 dkg darált mandula
- 2 cl csokilikőr
Tetejére:
- 10 dkg fehércsoki
- 10 dkg tejcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta tésztáját, majd kivajazott és lisztezett szív alakú formába öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Teljesen kihűtjük, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a fehércsokit megolvasztjuk az olajjal és a tejszínt felverjük a porcukorral, majd összekeverjük a két masszát. A vízben feloldjuk a zselatint, majd a csokis krémhez adjuk a mascarponéval, csokilikőrrel és a mandulával, majd jól összekeverjük.
A lapokat betöltjük a krémmel. Tetejét olvasztott csokival díszítjük, amihez a csokikat 1-1 ek olajjal megolvasztjuk, majd felváltva a torta tetejére csorgatjuk és ízlés szerint díszíthető még marcipán golyókkal és pisztáciával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »