Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta tésztáját, majd kivajazott és lisztezett szív alakú formába öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Teljesen kihűtjük, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a fehércsokit megolvasztjuk az olajjal és a tejszínt felverjük a porcukorral, majd összekeverjük a két masszát. A vízben feloldjuk a zselatint, majd a csokis krémhez adjuk a mascarponéval, csokilikőrrel és a mandulával, majd jól összekeverjük.
A lapokat betöltjük a krémmel. Tetejét olvasztott csokival díszítjük, amihez a csokikat 1-1 ek olajjal megolvasztjuk, majd felváltva a torta tetejére csorgatjuk és ízlés szerint díszíthető még marcipán golyókkal és pisztáciával.