Tarka csokistorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 3 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 12 ek búzakeményítő
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 6 ek cukor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg olvasztott fehércsoki
  • 2 ek olaj
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • 2 g zselatin
  • 2 ek víz
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 cl csokilikőr

Tetejére:

  • 10 dkg fehércsoki
  • 10 dkg tejcsoki
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta tésztáját, majd kivajazott és lisztezett szív alakú formába öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Teljesen kihűtjük, majd 3 lapba vágjuk.

A krémhez a fehércsokit megolvasztjuk az olajjal és a tejszínt felverjük a porcukorral, majd összekeverjük a két masszát. A vízben feloldjuk a zselatint, majd a csokis krémhez adjuk a mascarponéval, csokilikőrrel és a mandulával, majd jól összekeverjük.

A lapokat betöltjük a krémmel. Tetejét olvasztott csokival díszítjük, amihez a csokikat 1-1 ek olajjal megolvasztjuk, majd felváltva a torta tetejére csorgatjuk és ízlés szerint díszíthető még marcipán golyókkal és pisztáciával.