Tangó torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- Annyi tej, hogy könnyen gyúrható tészta legyen (nálam kb. 65 ml)
Krémhez:
- 1 liter tej
- 3 tasak tejszín ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
Díszítéshez:
- Kerek babapiskóta
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Először a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük, néha megkavarva hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd alaposan elkeverjük benne a sütőport, a kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot, margarint, tojást és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen egyenként kör alakúra elnyújtjuk. (Elég vékony lapok lettek. Én mintának egy csatos tortaforma alsó részét használtam.) Majd a sodrófa segítségével egy sütőpapírral borított nagy tepsi hátára fektetjük.
170 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha a puding is hideg, összekeverjük a porcukros résszel.
A három kihűlt lapot egymás mellé fektetjük, majd mindhárom tetejére egyenlő mennyiségű krémet simítunk, de hagyunk pár evőkanálnyit a torta oldalának a bevonásához.
Majd óvatosan a megkent lapokat szépen egymásra helyezzük.
Végül a legfelső lap krémjébe kerek babapiskótákat helyezünk, picit belenyomva a krémbe.
Forró vízgőz felett az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd a torta tetejét tetszőlegesen díszítjük.
A tortát pár órát hagyjuk pihenni, hogy puhuljon, de még jobb, ha ez egy egész éjszaka.