Tangó torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tangó torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • Annyi tej, hogy könnyen gyúrható tészta legyen (nálam kb. 65 ml)

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 3 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • Kerek babapiskóta
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

Először a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük, néha megkavarva hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd alaposan elkeverjük benne a sütőport, a kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot, margarint, tojást és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen egyenként kör alakúra elnyújtjuk. (Elég vékony lapok lettek. Én mintának egy csatos tortaforma alsó részét használtam.) Majd a sodrófa segítségével egy sütőpapírral borított nagy tepsi hátára fektetjük.

170 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha a puding is hideg, összekeverjük a porcukros résszel.

A három kihűlt lapot egymás mellé fektetjük, majd mindhárom tetejére egyenlő mennyiségű krémet simítunk, de hagyunk pár evőkanálnyit a torta oldalának a bevonásához.

Majd óvatosan a megkent lapokat szépen egymásra helyezzük.

Végül a legfelső lap krémjébe kerek babapiskótákat helyezünk, picit belenyomva a krémbe.

Forró vízgőz felett az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd a torta tetejét tetszőlegesen díszítjük.

A tortát pár órát hagyjuk pihenni, hogy puhuljon, de még jobb, ha ez egy egész éjszaka.