Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Először a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük, néha megkavarva hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd alaposan elkeverjük benne a sütőport, a kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot, margarint, tojást és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen egyenként kör alakúra elnyújtjuk. (Elég vékony lapok lettek. Én mintának egy csatos tortaforma alsó részét használtam.) Majd a sodrófa segítségével egy sütőpapírral borított nagy tepsi hátára fektetjük.
170 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha a puding is hideg, összekeverjük a porcukros résszel.
A három kihűlt lapot egymás mellé fektetjük, majd mindhárom tetejére egyenlő mennyiségű krémet simítunk, de hagyunk pár evőkanálnyit a torta oldalának a bevonásához.
Majd óvatosan a megkent lapokat szépen egymásra helyezzük.
Végül a legfelső lap krémjébe kerek babapiskótákat helyezünk, picit belenyomva a krémbe.
Forró vízgőz felett az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd a torta tetejét tetszőlegesen díszítjük.
A tortát pár órát hagyjuk pihenni, hogy puhuljon, de még jobb, ha ez egy egész éjszaka.