Szülinapi torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 ek cukor
- 16 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 4 ek tortadara
I. krémhez:
- 1 csomag mogyorós pudingpor
- 5 dkg vágott, sótlan mogyoró
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg olvasztott csokoládé
II. krémhez:
- 1 csomag mandulás pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg aprított mandula
- 10 dkg vaj
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Bevonáshoz:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek olaj
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Oldalára:
- 8 db csokoládés piskótatallér aprítva
- 5 db babapiskóta aprítva
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (10 perc). Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A nyers tésztát 3 részre osztjuk. Az 1/3 részt egy24 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A maradék 2/3 rész tésztához hozzákeverjük a tortadarát, majd ketté osztjuk, és két lapot sütünk.
Krém készítése:
A mogyorós pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet. Lassú tűzön csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a vajjal keverjük krémesre, végül forgassuk bele a mogyorót.
A mandulást krémet ugyanígy készítsük el.
Összeállítás:
Egy tortadarás piskótalapot megkenünk a mogyorós krémmel, majd rácsurgatjuk a csokoládét. Befedjük a sima piskótalappal. Erre kenjük rá a mandulás krémet, és csurgassuk meg a csokoládéval ezt is, végül fedjük be a tortadarás piskótalappal.
A maradék kétféle krémmel kenjük le az oldalát is és szórjuk meg aprított piskótatallér és babapiskóta keverékével. Kissé nyomkodjuk bele, hogy a krémbe ragadjon.
A tetejét az olajjal, vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be, majd felvert tejszínnel díszítsük ízlés szerint.