Szülinapi narancs torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 kanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 kanál liszt
- késhegynyi sütőpor
- 1 kanál kakaópor
A töltelékhez:
- 2 narancs
- 250 ml habtejszín
- 10 dkg porcukor
- pár darab barack befőtt
A tetejére:
- 1 narancs
- csokireszelék
- töltelékből hagyni
Elkészítése:
A cukrot a tojás sárgájával kikeverjük, a fehérjét egy pici sóval felverjük. A cukrot tojás sárgájához apránként hozzákeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a tojásfehérje habját is. Előmelegített sütőben, 26 cm-es tortaformában megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket.
A tejszínt felverjük a porcukorral és a narancsok levével, hozzákeverjük a narancsdarabokat és a darabolt barackbefőttet.
A piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon krém a tetejére is. A tetejét narancsszeletekkel, töltelékkel, csokireszelékkel és a narancs reszelt héjával díszítjük, majd dermedni hagyjuk.
Tipp:
Piskóta lap lehet fehér vagy barna-egyéni igény szerint,én kakaósat csináltam. Ez is teljesen saját kitalált receptem!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

