Szülinapi narancs torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 kanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 kanál liszt
- késhegynyi sütőpor
- 1 kanál kakaópor
A töltelékhez:
- 2 narancs
- 250 ml habtejszín
- 10 dkg porcukor
- pár darab barack befőtt
A tetejére:
- 1 narancs
- csokireszelék
- töltelékből hagyni
Elkészítése:
A cukrot a tojás sárgájával kikeverjük, a fehérjét egy pici sóval felverjük. A cukrot tojás sárgájához apránként hozzákeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a tojásfehérje habját is. Előmelegített sütőben, 26 cm-es tortaformában megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket.
A tejszínt felverjük a porcukorral és a narancsok levével, hozzákeverjük a narancsdarabokat és a darabolt barackbefőttet.
A piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon krém a tetejére is. A tetejét narancsszeletekkel, töltelékkel, csokireszelékkel és a narancs reszelt héjával díszítjük, majd dermedni hagyjuk.
Tipp:
Piskóta lap lehet fehér vagy barna-egyéni igény szerint,én kakaósat csináltam. Ez is teljesen saját kitalált receptem!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »