Szülinapi csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Nagyobb piskóta:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 1 ek citromlé
- 1,5 dl étolaj
- 12 ek liszt
- 2,5 ek kakaó
- 1 sütőpor és a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok felvert fehérjéje
Kisebb piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 1 ek citromlé
- 0,5 dl étolaj
- 8 ek liszt
- 1,5 ek kakaó
- 1 sütőpor és a
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok felvert fehérjéje
Krém:
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 2 ek kakaó
- 50 dkg vaj
- 35 dkg porcukor
Máz
- 20dkg tortabevonó
- 1dl étolaj
Elkészítése:
Először kisütjük a piskótákat egy kisebb és egy nagyobb kapcsos tortaformába. Jöhet a krém. Az első három hozzávalót sűrű krémmé főzzük. A vajat és a porcukrot jól elkeverjük és összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. Ezzel a krémmel töltjük meg a kettévágott piskótákat, kenünk az oldalukra és ezzel ragasszuk össze a piskótalapokat is. A maradék krémet félretesszük, amit ételfestékkel színezhetünk. Elkészítjük a mázat. A hozzávalókat gőz fölött felolvasztva rákenjük a torta tetejére és oldalára. A maradék krémmel a tortát tovább díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »