Szülinapi csokitorta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Nagyobb piskóta:

  • 12 tojás
  • 12 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1,5 dl étolaj
  • 12 ek liszt
  • 2,5 ek kakaó
  • 1 sütőpor és a tojások felvert fehérjéje

Kisebb piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • 0,5 dl étolaj
  • 8 ek liszt
  • 1,5 ek kakaó
  • 1 sütőpor és a tojások felvert fehérjéje

Krém:

  • 5 dl tej
  • 5 ek liszt
  • 2 ek kakaó
  • 50 dkg vaj
  • 35 dkg porcukor

Máz

  • 20dkg tortabevonó
  • 1dl étolaj

Elkészítése:

Először kisütjük a piskótákat egy kisebb és egy nagyobb kapcsos tortaformába. Jöhet a krém. Az első három hozzávalót sűrű krémmé főzzük. A vajat és a porcukrot jól elkeverjük és összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. Ezzel a krémmel töltjük meg a kettévágott piskótákat, kenünk az oldalukra és ezzel ragasszuk össze a piskótalapokat is. A maradék krémet félretesszük, amit ételfestékkel színezhetünk. Elkészítjük a mázat. A hozzávalókat gőz fölött felolvasztva rákenjük a torta tetejére és oldalára. A maradék krémmel a tortát tovább díszíthetjük.