Születésnapi torta banánnal recept
Hozzávalók:
28 cm-es tortaformához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 banán
- kevés citromlé
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 8 ek cukor
- 2 tábla tortabevonó
- tortadara
- kevés vaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőformát kivajazzuk, az összekevert piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
Közben a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukorral. Az alsó piskótalapon elterítjük a puding felét, és rásorakoztatjuk a felszeletelt banánokat, amiket kevés citromlével előzőleg megcseppentettünk. A maradék pudingot is ráterítjük, majd a felső piskótalapot is ráborítjuk a töltelékre.
Vízfürdőben felolvasztjuk a tortabevonót kevés olajjal, és a torta tetejére simítjuk spatulával. Megszórjuk tortadarával.
A születésnapi torta banánnal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


