Hozzávalók:
28 cm-es tortaformához:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőformát kivajazzuk, az összekevert piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
Közben a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukorral. Az alsó piskótalapon elterítjük a puding felét, és rásorakoztatjuk a felszeletelt banánokat, amiket kevés citromlével előzőleg megcseppentettünk. A maradék pudingot is ráterítjük, majd a felső piskótalapot is ráborítjuk a töltelékre.
Vízfürdőben felolvasztjuk a tortabevonót kevés olajjal, és a torta tetejére simítjuk spatulával. Megszórjuk tortadarával.