Sztracsatella torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál víz
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- ízlés szerint vanília aroma
- 4 dkg zselatin
- 0,5 dl víz
- 5 dkg csokireszelék
Díszítés:
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- csokipasztillák
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, vízzel és a citrom reszelt héjával. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztet, majd óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük, majd teljesen kihűtjük. Még jobb, ha előző nap készítjük el. Kihűlés után 4 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingot a tejben a cukorral. A zselatint feloldjuk a vízben, addig melegítjük, amíg elolvad, majd a mascarponéhoz keverjük. A habtejszínt felverjük (ha nem cukrozottat használunk, akkor hozzáadunk 5 dkg porcukrot), majd a mascarponéval, csokireszelékkel együtt a pudingba keverjük.
A kész krémmel megtöltjük a lapokat, majd a torta tetejét és oldalát is körbekenjük vele. Ízlés szerint díszítjük, majd hűtőbe tesszük pár órára.