Sztracsatella torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg porcukor
- 24 dkg liszt
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál langyos víz
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 l tej
- 2 cs vanília puding
- 1 db narancs
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg porcukor
- 1 cs zselatin
- 4 dl habtejszín
Krém a külső bevonathoz:
- 15 dkg margarin
- 25dkg porcukor
- fondant
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztom és külön verem fel majd a sárgájához dolgozom a többi alapanyagot. Végül 24×35-ös tepsibe sütöm. A krémhez a tejet a pudingot és a cukrot megfőzöm. A narancs levében a zselatint elkeverem, mikróban langyosítom és simára keverem, és még a meleg pudinghoz adom. Ezt érdemes előző nap elkészíteni! Közben a tejszínt felverem, a csokit lereszelem és a kihűlt pudinghoz dolgozom. A piskótát 3 felé szelem és megtöltöm a krémmel, a margarint a porcukorral kikeverem és a torta külsejét ezzel kenem be, fondanttal borítom be a tetejét. A fondantot nem írom le mert én is innen szedtem le.
Sztori: Én csak a családomnak szoktam sütögetni, de egyre jobban imádok.