Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztracsatella torta recept

Sztracsatella torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg porcukor
    • 24 dkg liszt
    • 4 evőkanál olaj
    • 4 evőkanál langyos víz
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 l tej
    • 2 cs vanília puding
    • 1 db narancs
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs zselatin
    • 4 dl habtejszín

    Krém a külső bevonathoz:

    • 15 dkg margarin
    • 25dkg porcukor
    • fondant

    Elkészítése:
    A piskótához a tojásokat szétválasztom és külön verem fel majd a sárgájához dolgozom a többi alapanyagot. Végül 24×35-ös tepsibe sütöm. A krémhez a tejet a pudingot és a cukrot megfőzöm. A narancs levében a zselatint elkeverem, mikróban langyosítom és simára keverem, és még a meleg pudinghoz adom. Ezt érdemes előző nap elkészíteni! Közben a tejszínt felverem, a csokit lereszelem és a kihűlt pudinghoz dolgozom. A piskótát 3 felé szelem és megtöltöm a krémmel, a margarint a porcukorral kikeverem és a torta külsejét ezzel kenem be, fondanttal borítom be a tetejét. A fondantot nem írom le mert én is innen szedtem le.

    Sztori: Én csak a családomnak szoktam sütögetni, de egyre jobban imádok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá