Sztracsatella torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sztracsatella torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 24 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál langyos víz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 1 l tej
  • 2 cs vanília puding
  • 1 db narancs
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs zselatin
  • 4 dl habtejszín

Krém a külső bevonathoz:

  • 15 dkg margarin
  • 25dkg porcukor
  • fondant

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztom és külön verem fel majd a sárgájához dolgozom a többi alapanyagot. Végül 24×35-ös tepsibe sütöm. A krémhez a tejet a pudingot és a cukrot megfőzöm. A narancs levében a zselatint elkeverem, mikróban langyosítom és simára keverem, és még a meleg pudinghoz adom. Ezt érdemes előző nap elkészíteni! Közben a tejszínt felverem, a csokit lereszelem és a kihűlt pudinghoz dolgozom. A piskótát 3 felé szelem és megtöltöm a krémmel, a margarint a porcukorral kikeverem és a torta külsejét ezzel kenem be, fondanttal borítom be a tetejét. A fondantot nem írom le mert én is innen szedtem le.

Sztori: Én csak a családomnak szoktam sütögetni, de egyre jobban imádok.