Szőlős mascarpone torta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 ek tejföl
- 2 ek porcukor
- 3 ek kókuszreszelék
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 db babapiskóta
- 30 dkg szőlő (fehér)
- 30 dkg kék szőlő
Elkészítése:
A habot felverjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a habfixálót.
A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral, majd óvatosan összekeverjük a habbal.
Szív alakú tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Simítunk rá egy réteg krémet. Megszórjuk megmosott és leszemezett szőlővel. Ismét egy réteg babapiskóta, és elkenjük rajta a megmaradt krémet.
A tetejét kirakjuk fehér és kék szőlőszemekkel.
4-5 óra múlva kivesszük a formából, és egy tálcára helyezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »