Szőlős mascarpone torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 ek tejföl
- 2 ek porcukor
- 3 ek kókuszreszelék
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 db babapiskóta
- 30 dkg szőlő (fehér)
- 30 dkg kék szőlő
Elkészítése:
A habot felverjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a habfixálót.
A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral, majd óvatosan összekeverjük a habbal.
Szív alakú tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Simítunk rá egy réteg krémet. Megszórjuk megmosott és leszemezett szőlővel. Ismét egy réteg babapiskóta, és elkenjük rajta a megmaradt krémet.
A tetejét kirakjuk fehér és kék szőlőszemekkel.
4-5 óra múlva kivesszük a formából, és egy tálcára helyezzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.