Szőlős mascarpone torta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 ek tejföl
- 2 ek porcukor
- 3 ek kókuszreszelék
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 db babapiskóta
- 30 dkg szőlő (fehér)
- 30 dkg kék szőlő
Elkészítése:
A habot felverjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a habfixálót.
A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral, majd óvatosan összekeverjük a habbal.
Szív alakú tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Simítunk rá egy réteg krémet. Megszórjuk megmosott és leszemezett szőlővel. Ismét egy réteg babapiskóta, és elkenjük rajta a megmaradt krémet.
A tetejét kirakjuk fehér és kék szőlőszemekkel.
4-5 óra múlva kivesszük a formából, és egy tálcára helyezzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »