Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szivárvány torta recept

Szivárvány torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 evőkanál liszt
    • 12 evőkanál cukor
    • piros, kék, zöld, lila, narancs és citromsárga ételfesték

    Krém:

    • 500 dkg mascarpone
    • 0,7 l tejszín
    • 2 csomag habfixáló
    • 40 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Először a piskótákat készítjük el egyenként. 1 piskótához 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor és a színező kell. A tojás fehérjét habbá verjük a fele cukorral, a tojássárgáját a másik fele cukorral jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a lisztet, a végén a felvert fehérjét és a színezőt (a kék és zöld lapokhoz ne adjuk hozzá a tojássárgáját mert akkor nem lesz élénk színű a tésztánk, inkább 2 evőkanál vízzel helyettesítsük ). A lila színt a piros és kék színből keverhetjük, a narancssárgát pedig piros és citromsárgából.

    Zsírozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.

    A tejszínt a fixálóval együtt robotgéppel kemény habbá verjük. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk és olvadás után belekeverjük a mascarponét.
    Végül a habot a csokis masszával összekeverjük és kész is.

    A kész krémmel betöltjük a lapokat, majd ízlés szerint díszítjük. Én saját krémjét színeztem és azzal díszítettem, de de lehet bármivel díszíteni.

    A szivárvány torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 333 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 24 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá