Szivárvány torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor
  • piros, kék, zöld, lila, narancs és citromsárga ételfesték

Krém:

  • 500 dkg mascarpone
  • 0,7 l tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 40 dkg fehér csokoládé

Elkészítése:

Először a piskótákat készítjük el egyenként. 1 piskótához 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor és a színező kell. A tojás fehérjét habbá verjük a fele cukorral, a tojássárgáját a másik fele cukorral jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a lisztet, a végén a felvert fehérjét és a színezőt (a kék és zöld lapokhoz ne adjuk hozzá a tojássárgáját mert akkor nem lesz élénk színű a tésztánk, inkább 2 evőkanál vízzel helyettesítsük ). A lila színt a piros és kék színből keverhetjük, a narancssárgát pedig piros és citromsárgából.

Zsírozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.

A tejszínt a fixálóval együtt robotgéppel kemény habbá verjük. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk és olvadás után belekeverjük a mascarponét.
Végül a habot a csokis masszával összekeverjük és kész is.

A kész krémmel betöltjük a lapokat, majd ízlés szerint díszítjük. Én saját krémjét színeztem és azzal díszítettem, de de lehet bármivel díszíteni.