Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szivárvány torta recept

Szivárvány torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    6 db 20 cm-es tortalaphoz:

    • 25 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek író
    • 2 tk vanília aroma
    • 2 tk sütőpor
    • csipet só

    Krémhez:

    • 35 dkg mascarpone
    • porcukor (ízlés szerint)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A vajat a porcukorral keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá egy csipet sót és vanília aromát. Ezután állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd mindegyikkel keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a vajas-cukros-tojásos keverékhez. Ezután alaposan keverjük össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

    Ezután a tésztát osszuk el hat egyenlő részre (mérlegen mérjük szét, hogy valóban egyforma adagokat kapjunk). Színezéshez használjunk néhány csepp különböző színű, ehető ételszínezéket. Például pirosat, zöldet, kéket, stb. 3-4 csepp színezéket cseppentsünk a tésztához és keverőkanállal, keverjük alaposan össze, majd kettesével süssük meg a tésztalapokat.

    Egy sütőpapírra rajzoljunk két 22 cm-es kört, majd tegyük rá egy gáztepsire a megrajzolt papírt. Ezután kanalazzuk mindegyikre rá a tésztát, majd egyenletesen simítsuk el (a többi tésztával is így járjunk el, tehát három részletben tudjuk megsütni az összes lapot!).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem a lapokat).

    A sütőből kivéve alányúlva, óvatosan emeljük le a tésztát a sütőpapírról, majd rácsra helyezve hűtsük ki egészen. A kihűlt lapokból egyesével vágjunk ki 20 cm-es köröket, majd töltsük meg a krémmel.

    A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük fel lazább habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponéhoz.

    Ezután rétegezve kenjük meg vékonyan a krémmel a tortalapokat, majd a maradék krémmel kívülről is vonjuk be a tortát.

    Az elkészült tortát tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek. A tortát közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    Tipp:

    Írót készíthetünk saját magunk is! 1 dl tejbe cseppentsünk bele néhány csepp citromlevet, majd keverjük össze. Ezután hagyjuk pár percig állni, míg elkészül az író.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá