Szivárvány torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
6 db 20 cm-es tortalaphoz:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek író
- 2 tk vanília aroma
- 2 tk sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 35 dkg mascarpone
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajat a porcukorral keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá egy csipet sót és vanília aromát. Ezután állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd mindegyikkel keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a vajas-cukros-tojásos keverékhez. Ezután alaposan keverjük össze, hogy egy sima masszát kapjunk.
Ezután a tésztát osszuk el hat egyenlő részre (mérlegen mérjük szét, hogy valóban egyforma adagokat kapjunk). Színezéshez használjunk néhány csepp különböző színű, ehető ételszínezéket. Például pirosat, zöldet, kéket, stb. 3-4 csepp színezéket cseppentsünk a tésztához és keverőkanállal, keverjük alaposan össze, majd kettesével süssük meg a tésztalapokat.
Egy sütőpapírra rajzoljunk két 22 cm-es kört, majd tegyük rá egy gáztepsire a megrajzolt papírt. Ezután kanalazzuk mindegyikre rá a tésztát, majd egyenletesen simítsuk el (a többi tésztával is így járjunk el, tehát három részletben tudjuk megsütni az összes lapot!).
Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem a lapokat).
A sütőből kivéve alányúlva, óvatosan emeljük le a tésztát a sütőpapírról, majd rácsra helyezve hűtsük ki egészen. A kihűlt lapokból egyesével vágjunk ki 20 cm-es köröket, majd töltsük meg a krémmel.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A tejszínt verjük fel lazább habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponéhoz.
Ezután rétegezve kenjük meg vékonyan a krémmel a tortalapokat, majd a maradék krémmel kívülről is vonjuk be a tortát.
Az elkészült tortát tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek. A tortát közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Tipp:
Írót készíthetünk saját magunk is! 1 dl tejbe cseppentsünk bele néhány csepp citromlevet, majd keverjük össze. Ezután hagyjuk pár percig állni, míg elkészül az író.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »