Szilvás kókuszos szeletek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2-3 kanál holland kakaópor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 7 dkg darált mandula
- 1 csomag sütőpor
- 5 kanál liszt
Krém:
- 15 dkg szilvalekvár
- 5 dl tejszín
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A margarint, a cukrot és a tojásokat habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a darált mandulát és a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet. Egy 24×22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 170 fokon sütjük. A tejszínt habbá verjük, majd egy részét összekeverjük a szilvalekvárral és a tészta tetejére simítjuk. A lekváros hab tetejére sima tejszínhabot teszünk, majd a tetejét olvasztott étcsokoládéval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

