Szerelmes torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A fondanthoz:
- 60-80 dkg porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál méz
- 2 ek margarin
- 7 dl víz
- 10 dkg margarin+10 dkg porcukor
A díszítéshez
- csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vizet, majd alaposan kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A fehérjét kemény habbá verjük és felváltva adagoljuk hozzá a sárgás masszát és a lisztet. Egy szív alakú formát kivajazunk, megszórjuk liszttel és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint összekeverjük a vízzel, majd felmelegítjük, de nem szabad forralni! Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd összemelegítjük. Kb 50 dkg porcukrot egy tálba szitálunk, hozzáadjuk a kéz meleg zselatint és elkezdjük begyúrni. Ha ragad akkor adjunk még hozzá porcukrot, de ne túl sokat. Ha túl sok lesz benne a porcukor akkor szakadni, repedezni fog. Inkább ragadjon kicsit. Becsomagoljuk szorosan folpackba, majd hagyjuk 2 órát állni. 2 óra elteltével porcukros munkalapon átgyúrjuk margarinos kézzel, ha nagyon száraznak találjuk és keménynek, majd kb 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A 10 dkg porcukrot kikeverjük a margarinnal, majd bekenjük vele a tortát. A vajas krémen fog megtapadni. A kinyújtott fondanttal bevonjuk, levágjuk a leeső részeket, elsimítjuk a tortán szép egyenletesen. A megmaradt fondantból készíthetünk masnit. Ahová szeretnénk a csokikat tenni kissé bevizezzük, így tapadni fog, majd rányomjuk a csokit. Ízlés szerint díszíthetjük még.
Tipp:
Akár különféle krémekkel is megtölthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »