Szerelmes torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A fondanthoz:
- 60-80 dkg porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál méz
- 2 ek margarin
- 7 dl víz
- 10 dkg margarin+10 dkg porcukor
A díszítéshez
- csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vizet, majd alaposan kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A fehérjét kemény habbá verjük és felváltva adagoljuk hozzá a sárgás masszát és a lisztet. Egy szív alakú formát kivajazunk, megszórjuk liszttel és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint összekeverjük a vízzel, majd felmelegítjük, de nem szabad forralni! Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd összemelegítjük. Kb 50 dkg porcukrot egy tálba szitálunk, hozzáadjuk a kéz meleg zselatint és elkezdjük begyúrni. Ha ragad akkor adjunk még hozzá porcukrot, de ne túl sokat. Ha túl sok lesz benne a porcukor akkor szakadni, repedezni fog. Inkább ragadjon kicsit. Becsomagoljuk szorosan folpackba, majd hagyjuk 2 órát állni. 2 óra elteltével porcukros munkalapon átgyúrjuk margarinos kézzel, ha nagyon száraznak találjuk és keménynek, majd kb 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A 10 dkg porcukrot kikeverjük a margarinnal, majd bekenjük vele a tortát. A vajas krémen fog megtapadni. A kinyújtott fondanttal bevonjuk, levágjuk a leeső részeket, elsimítjuk a tortán szép egyenletesen. A megmaradt fondantból készíthetünk masnit. Ahová szeretnénk a csokikat tenni kissé bevizezzük, így tapadni fog, majd rányomjuk a csokit. Ízlés szerint díszíthetjük még.
Tipp:
Akár különféle krémekkel is megtölthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »