Szerelmes torta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A fondanthoz:
- 60-80 dkg porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál méz
- 2 ek margarin
- 7 dl víz
- 10 dkg margarin+10 dkg porcukor
A díszítéshez
- csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vizet, majd alaposan kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A fehérjét kemény habbá verjük és felváltva adagoljuk hozzá a sárgás masszát és a lisztet. Egy szív alakú formát kivajazunk, megszórjuk liszttel és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint összekeverjük a vízzel, majd felmelegítjük, de nem szabad forralni! Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd összemelegítjük. Kb 50 dkg porcukrot egy tálba szitálunk, hozzáadjuk a kéz meleg zselatint és elkezdjük begyúrni. Ha ragad akkor adjunk még hozzá porcukrot, de ne túl sokat. Ha túl sok lesz benne a porcukor akkor szakadni, repedezni fog. Inkább ragadjon kicsit. Becsomagoljuk szorosan folpackba, majd hagyjuk 2 órát állni. 2 óra elteltével porcukros munkalapon átgyúrjuk margarinos kézzel, ha nagyon száraznak találjuk és keménynek, majd kb 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A 10 dkg porcukrot kikeverjük a margarinnal, majd bekenjük vele a tortát. A vajas krémen fog megtapadni. A kinyújtott fondanttal bevonjuk, levágjuk a leeső részeket, elsimítjuk a tortán szép egyenletesen. A megmaradt fondantból készíthetünk masnit. Ahová szeretnénk a csokikat tenni kissé bevizezzük, így tapadni fog, majd rányomjuk a csokit. Ízlés szerint díszíthetjük még.
Tipp:
Akár különféle krémekkel is megtölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


