Szerelmes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 12 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A fondanthoz:

  • 60-80 dkg porcukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál méz
  • 2 ek margarin
  • 7 dl víz
  • 10 dkg margarin+10 dkg porcukor

A díszítéshez

  • csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vizet, majd alaposan kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A fehérjét kemény habbá verjük és felváltva adagoljuk hozzá a sárgás masszát és a lisztet. Egy szív alakú formát kivajazunk, megszórjuk liszttel és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A zselatint összekeverjük a vízzel, majd felmelegítjük, de nem szabad forralni! Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd összemelegítjük. Kb 50 dkg porcukrot egy tálba szitálunk, hozzáadjuk a kéz meleg zselatint és elkezdjük begyúrni. Ha ragad akkor adjunk még hozzá porcukrot, de ne túl sokat. Ha túl sok lesz benne a porcukor akkor szakadni, repedezni fog. Inkább ragadjon kicsit. Becsomagoljuk szorosan folpackba, majd hagyjuk 2 órát állni. 2 óra elteltével porcukros munkalapon átgyúrjuk margarinos kézzel, ha nagyon száraznak találjuk és keménynek, majd kb 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A 10 dkg porcukrot kikeverjük a margarinnal, majd bekenjük vele a tortát. A vajas krémen fog megtapadni. A kinyújtott fondanttal bevonjuk, levágjuk a leeső részeket, elsimítjuk a tortán szép egyenletesen. A megmaradt fondantból készíthetünk masnit. Ahová szeretnénk a csokikat tenni kissé bevizezzük, így tapadni fog, majd rányomjuk a csokit. Ízlés szerint díszíthetjük még.

Tipp:

Akár különféle krémekkel is megtölthetjük.