Szegények tortája recept

Hozzávalók:
- 8-10 szelet szikkadt kenyér(normál kilós) vagy kalács
- 5 dl vaj
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 10 dkg mazsola-rumaroma, langyos víz
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A kenyeret felkockázzuk.
A tejbe beletesszük a margarint, a sima és a vaníliás cukrot, majd felmelegítjük annyira, hogy elolvadjon a margarin. A tejet ráöntjük a kenyérkockákra és fél órát állni hagyjuk.
A mazsolát szintén fél órára a rumos, langyos vízbe áztatjuk. A felvert tojásokat, a reszelt citromhéjat és mazsolát a kenyérhez keverjük. Tetszés szerinti olajozott vagy sütőpapírral bélelt formában (torta, őzgerinc) aranybarnára sütjük.
Frissen a legfinomabb!
Tipp:
Tipp:
Készíthetjük, dió, mák, fahéj, ill. bármilyen friss vagy aszalt gyümölcsök hozzáadásával!
Reszelt citrom helyett, lehet reszelt narancs, lime héj is, vagy akár mindegyikből kerülhet bele, lehetőség szerint :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »