Hozzávalók:
Elkészítése:
A kenyeret felkockázzuk.
A tejbe beletesszük a margarint, a sima és a vaníliás cukrot, majd felmelegítjük annyira, hogy elolvadjon a margarin. A tejet ráöntjük a kenyérkockákra és fél órát állni hagyjuk.
A mazsolát szintén fél órára a rumos, langyos vízbe áztatjuk. A felvert tojásokat, a reszelt citromhéjat és mazsolát a kenyérhez keverjük. Tetszés szerinti olajozott vagy sütőpapírral bélelt formában (torta, őzgerinc) aranybarnára sütjük.
Frissen a legfinomabb!
Tipp:
Készíthetjük, dió, mák, fahéj, ill. bármilyen friss vagy aszalt gyümölcsök hozzáadásával!
Reszelt citrom helyett, lehet reszelt narancs, lime héj is, vagy akár mindegyikből kerülhet bele, lehetőség szerint :)