Szedres gyümülcstorta recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- reszelt citromhéj
- 1 kk sütőpor
- 12,5 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4-5 ek cukor
- 20 dkg friss szeder
- 1 csomag gyümölcstorta zselatin
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 24 cm-es vajazott, lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a vaníliás pudingot a csomagoláson leírtak szerint, hagyjuk hűlni, majd a szintén kihűlt, kifordított tortára öntjük. Megrakjuk frissen szedett fekete szederrel.
Elkészítünk egy zselatint, amit gyümölcstortákhoz lehet kapni. Az előírtnak megfelelően elkészítjük, majd a tortára öntjük úgy, hogy betakarja mindenhol a gyümölcsdarabokat. Erre tejszínhabot verünk fel cukorral, és nyomózsákból szépen kidíszítjük vele tortánkat. Behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

