Szedertorta recept

Elkészítése:
Ha a piskóta kihűlt, keresztbe kettévágjuk, az alsó lap köré karimát teszünk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Forró vízfürdőben a két féle csokoládét külön-külön megolvasztjuk. A 2 tojást szétválasztjuk. A 2 tojás fehérjét, és 2dl tejszínt külön-külön felverünk. Az összes tojás sárgáját 1 evőkanál cukorral, és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a folyékony csokoládét. Állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd egymás után óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, és a tojáshabot. A piskótára simítjuk, és 15percre hűtőbe rakjuk. Később befedjük a tortát, és egy éjszakára vissza a hűtőbe. Forró vízfürdőben a tortabevonót felolvasztjuk. Vékonyan sütőpapírral (én alufóliára öntöttem) letakart deszkára simítjuk, majd hideg helyre tesszük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A karima eltávolítása után bevonjuk a tortát a habbal, a tetejét sűrűn kirakjuk szederrel. A bevonót deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, darabokra törjük, és a torta oldalát díszítjük vele.
Sztori: Ez volt az eredeti recept, amit kaptam. Én annyit változtattam, h a zselatin helyett zselatin fixet használok, 5dl tejszínt, és pár szem szedret teszek a krémbe. Mivel eléggé leveses gyümölcs, annyival több zselatin fixet használok. Nincs konkrét mennyiség. De lehet úgy is, h kér krémréteg közé rakni a szedret, vagy egészbe belenyomkodni a még folyékony krémbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »