Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha a piskóta kihűlt, keresztbe kettévágjuk, az alsó lap köré karimát teszünk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Forró vízfürdőben a két féle csokoládét külön-külön megolvasztjuk. A 2 tojást szétválasztjuk. A 2 tojás fehérjét, és 2dl tejszínt külön-külön felverünk. Az összes tojás sárgáját 1 evőkanál cukorral, és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a folyékony csokoládét. Állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd egymás után óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, és a tojáshabot. A piskótára simítjuk, és 15percre hűtőbe rakjuk. Később befedjük a tortát, és egy éjszakára vissza a hűtőbe. Forró vízfürdőben a tortabevonót felolvasztjuk. Vékonyan sütőpapírral (én alufóliára öntöttem) letakart deszkára simítjuk, majd hideg helyre tesszük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A karima eltávolítása után bevonjuk a tortát a habbal, a tetejét sűrűn kirakjuk szederrel. A bevonót deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, darabokra törjük, és a torta oldalát díszítjük vele.
Sztori: Ez volt az eredeti recept, amit kaptam. Én annyit változtattam, h a zselatin helyett zselatin fixet használok, 5dl tejszínt, és pár szem szedret teszek a krémbe. Mivel eléggé leveses gyümölcs, annyival több zselatin fixet használok. Nincs konkrét mennyiség. De lehet úgy is, h kér krémréteg közé rakni a szedret, vagy egészbe belenyomkodni a még folyékony krémbe.