Szárított habtorta recept

Elkészítése:
Lapok készítése:
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot és a sót és az egészet egy nagyobb habüstbe vagy tálba tesszük. Egy másik edényben teszünk fel a gázra melegedni vizet, a melegedő víz föle pedig a fehérjéket tesszük. Kis fokozaton robotgép segítségével a gőz felett elkezdjük felverni a habot. Kb negyed óráig verjük., majd magasabb fokozaton, a porcukrot hozzáadva addig verjük amíg a hab szép fényes nem lesz és el nem válik az edény falától. Négy sütőpapírra egyenként 26 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A habot habzsákba töltjük és az előre megrajzolt köröket megtöltjük a habbal. 80 fokos sütőben a lapokat 80-100 percig szárítjuk.
Krém:
A sárgákat kikeverjük a cukorral. Feltesszük gőz fölé és felöntjük a tejjel amiben előtte elkeverjük a kakaót, instant kávét, lisztet és a reszelt csokit. Az egészet jó sűrűre főzzük. Ha nagyjából kihűlt akkor hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat is. Egy kevés krémet vegyünk ki díszíteni a többit pedig töltsük a már kiszárított, kihűlt lapok közé. Ízlés szerint díszítsük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »