Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szárított habtorta recept

Szárított habtorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A habhoz:

    • 8 db nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 45 dkg kristálycukor
    • 15 dkg porcukor
    • pici só

    A krémhez:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg kristálycukor
    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg kakaópor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek instant kávé
    • 3 púpos ek fele liszt-fele gríz
    • 25 dkg vaj

    Elkészítése:
    Lapok készítése:
    A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot és a sót és az egészet egy nagyobb habüstbe vagy tálba tesszük. Egy másik edényben teszünk fel a gázra melegedni vizet, a melegedő víz föle pedig a fehérjéket tesszük. Kis fokozaton robotgép segítségével a gőz felett elkezdjük felverni a habot. Kb negyed óráig verjük., majd magasabb fokozaton, a porcukrot hozzáadva addig verjük amíg a hab szép fényes nem lesz és el nem válik az edény falától. Négy sütőpapírra egyenként 26 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A habot habzsákba töltjük és az előre megrajzolt köröket megtöltjük a habbal. 80 fokos sütőben a lapokat 80-100 percig szárítjuk.
    Krém:
    A sárgákat kikeverjük a cukorral. Feltesszük gőz fölé és felöntjük a tejjel amiben előtte elkeverjük a kakaót, instant kávét, lisztet és a reszelt csokit. Az egészet jó sűrűre főzzük. Ha nagyjából kihűlt akkor hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat is. Egy kevés krémet vegyünk ki díszíteni a többit pedig töltsük a már kiszárított, kihűlt lapok közé. Ízlés szerint díszítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá