Szárított habtorta recept

Elkészítése:
Lapok készítése:
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot és a sót és az egészet egy nagyobb habüstbe vagy tálba tesszük. Egy másik edényben teszünk fel a gázra melegedni vizet, a melegedő víz föle pedig a fehérjéket tesszük. Kis fokozaton robotgép segítségével a gőz felett elkezdjük felverni a habot. Kb negyed óráig verjük., majd magasabb fokozaton, a porcukrot hozzáadva addig verjük amíg a hab szép fényes nem lesz és el nem válik az edény falától. Négy sütőpapírra egyenként 26 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A habot habzsákba töltjük és az előre megrajzolt köröket megtöltjük a habbal. 80 fokos sütőben a lapokat 80-100 percig szárítjuk.
Krém:
A sárgákat kikeverjük a cukorral. Feltesszük gőz fölé és felöntjük a tejjel amiben előtte elkeverjük a kakaót, instant kávét, lisztet és a reszelt csokit. Az egészet jó sűrűre főzzük. Ha nagyjából kihűlt akkor hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat is. Egy kevés krémet vegyünk ki díszíteni a többit pedig töltsük a már kiszárított, kihűlt lapok közé. Ízlés szerint díszítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »