Szárított habtorta recept

Elkészítése:
Lapok készítése:
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot és a sót és az egészet egy nagyobb habüstbe vagy tálba tesszük. Egy másik edényben teszünk fel a gázra melegedni vizet, a melegedő víz föle pedig a fehérjéket tesszük. Kis fokozaton robotgép segítségével a gőz felett elkezdjük felverni a habot. Kb negyed óráig verjük., majd magasabb fokozaton, a porcukrot hozzáadva addig verjük amíg a hab szép fényes nem lesz és el nem válik az edény falától. Négy sütőpapírra egyenként 26 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A habot habzsákba töltjük és az előre megrajzolt köröket megtöltjük a habbal. 80 fokos sütőben a lapokat 80-100 percig szárítjuk.
Krém:
A sárgákat kikeverjük a cukorral. Feltesszük gőz fölé és felöntjük a tejjel amiben előtte elkeverjük a kakaót, instant kávét, lisztet és a reszelt csokit. Az egészet jó sűrűre főzzük. Ha nagyjából kihűlt akkor hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat is. Egy kevés krémet vegyünk ki díszíteni a többit pedig töltsük a már kiszárított, kihűlt lapok közé. Ízlés szerint díszítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »