Sütőtökös csokoládétorta recept
Hozzávalók:
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 30 dkg sütőtökpüré
- 15 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 ml étolaj
- 1 cs sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- őrölt fahéj
Krém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 narancs reszelt héja
- olvasztott csokoládé a torta tetejére
Elkészítése:
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni. (közben többször keverjük át)
A lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal, és egy csipet sóval keverjük össze.
Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét, és az olajat.
Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát. (ha nem szilikonos a sütőforma akkor alaposan kenjük, és lisztezzük ki)
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.
Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát és csorgassuk rá a tetejére. (a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején)
Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.