Sült sajttorta gránátalmával recept
Hozzávalók:
- 10 dkg cukormentes omlós keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál xilit
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 gránátalma
- 1,5 teáskanál keményítő
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
Első lépésként a kekszet összetörjük, majd olvasztott vajjal összedolgozzuk. A sütőformát alufóliával kibéleljük, hogy kilógjon az oldalán. A kekszes-vajas masszát az aljára dolgozzuk. Forró sütőben 5-6 percig, 180 fokon elősütjük. Kivesszük és félretesszük.
A mascarponét kikeverjük a tejföllel és a xilittel, hozzáadjuk a vanília aromát, majd a tojásokat és végül a lisztet. Ezt a masszát ráöntjük a kekszes alapra. A gránátalmát félbevágjuk és kézzel kifacsarjuk a levét.
A léhez adunk egy kevés xilitet, majd a vizet és a keményítőt. Még hidegen kikeverjük, ezután forraljuk össze. Még langyosan fecskendővel a sajtos massza felszínére pöttyözzük, majd fogpiszkálóval szív formájúra húzzuk (ez nem látszik a képen, mert összesült, túl kicsik voltak a pöttyök).
Amikor ez kész akkor közepes hőfokon a sütőbe tesszük, kb 1 órán át sütjük úgy, hogy a sütőbe egy vastagfalú tepsibe vizet teszünk alulra. Amikor már nem volt remegős a teteje, akkor elzárjuk a gázt, nyitott sütőajtónál lassan kihűtjük. Becsomagoljuk, betesszük a hűtőbe, majd másnap szeleteljük.
A maradék gránátalmával díszítjük.