Sportszelet torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 3 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 0,7 dl tej
Krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek holland kakaópor
- 12 dkg cukor
- 5 dkg étcsokoládé
- ízlés szerint rum
- 12 dkg margarin
Tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 ek étolaj
- piskóta korongok
Elkészítése:
A lisztet a kakaóporral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadjuk a margarint, tojást, és nem egészen 1 dl tejet. Könnyen nyújtható tészta lesz belőle, amit 5 egyenlő részre osztunk.
Egy közepes torta lapjára nyújtjuk ki a lapokat. A tortaformát kicsit margarinnal megkenjük, hogy ne ragadjon rá a tészta.
180 fokos sütőben 5-7 percig sütjük egyesével a lapokat, majd kihűtjük, és a krémmel megkenjük.
Krém:
A tejet a cukorral és a csokival, valamint a rummal feltesszük forrni. A pudingot kikeverjük másfél dl tejjel, a kakaóporral, és az étkezési keményítővel. Amikor a tej forr, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és besűrítjük. Amikor már nem túl forró, hozzákeverem a margarint, és a lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.
A legfelső lapra csokoládét olvasztunk gőz felett, és a torta tetejét bevonjuk. Az oldalát piskóta korongokkal díszíthetjük.