Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sportszelet torta recept

Sportszelet torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 3 ek kakaópor
    • 15 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 0,7 dl tej

    Krém:

    • 1 csomag csokoládés pudingpor
    • 5 dl tej
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 2 ek holland kakaópor
    • 12 dkg cukor
    • 5 dkg étcsokoládé
    • ízlés szerint rum
    • 12 dkg margarin

    Tetejére:

    • 10 dkg csokoládé
    • 5 dkg margarin
    • 2 ek étolaj
    • piskóta korongok

    Elkészítése:

    A lisztet a kakaóporral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadjuk a margarint, tojást, és nem egészen 1 dl tejet. Könnyen nyújtható tészta lesz belőle, amit 5 egyenlő részre osztunk.

    Egy közepes torta lapjára nyújtjuk ki a lapokat. A tortaformát kicsit margarinnal megkenjük, hogy ne ragadjon rá a tészta.

    180 fokos sütőben 5-7 percig sütjük egyesével a lapokat, majd kihűtjük, és a krémmel megkenjük.

    Krém:

    A tejet a cukorral és a csokival, valamint a rummal feltesszük forrni. A pudingot kikeverjük másfél dl tejjel, a kakaóporral, és az étkezési keményítővel. Amikor a tej forr, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és besűrítjük. Amikor már nem túl forró, hozzákeverem a margarint, és a lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.

    A legfelső lapra csokoládét olvasztunk gőz felett, és a torta tetejét bevonjuk. Az oldalát piskóta korongokkal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá