Sportszelet torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 0,7 dl tej

Krém:

  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 ek holland kakaópor
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • ízlés szerint rum
  • 12 dkg margarin

Tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek étolaj
  • piskóta korongok

Elkészítése:

A lisztet a kakaóporral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadjuk a margarint, tojást, és nem egészen 1 dl tejet. Könnyen nyújtható tészta lesz belőle, amit 5 egyenlő részre osztunk.

Egy közepes torta lapjára nyújtjuk ki a lapokat. A tortaformát kicsit margarinnal megkenjük, hogy ne ragadjon rá a tészta.

180 fokos sütőben 5-7 percig sütjük egyesével a lapokat, majd kihűtjük, és a krémmel megkenjük.

Krém:

A tejet a cukorral és a csokival, valamint a rummal feltesszük forrni. A pudingot kikeverjük másfél dl tejjel, a kakaóporral, és az étkezési keményítővel. Amikor a tej forr, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és besűrítjük. Amikor már nem túl forró, hozzákeverem a margarint, és a lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.

A legfelső lapra csokoládét olvasztunk gőz felett, és a torta tetejét bevonjuk. Az oldalát piskóta korongokkal díszíthetjük.