Spéci francia csokitorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A csokit vízgőz felett megolvasztom a vajjal és a tojássárgákkal.
Közben a lisztet a cukorral és az egész tojásokkal jól elkeverem.
A csokis masszát, ha kicsit hűlt összekeverem a lisztessel és tetszőleges kibélelt formába öntöm (sülés közben kicsit emelkedik, ezért érdemes nem tele tölteni a formát). 180 fokos előmelegített sütőben 16-18 percig sütöm.
Érdemes a 16. perctől nyomkodni a tetejét az ujjunkkal és ha már kicsit ruganyos, de azért megmarad a nyoma az ujjnak akkor pont jó.
A lényeg, hogy kívül sült és ropogós legyen, belül meg még folyós legyen.
Tipp:
Önmagában is tökéletes, de vaníllia fagyival egyszerűen mesés!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »