Sós torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 650 g finomliszt
- 400 ml víz vagy tej
- 5 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 42 g élesztő
Díszítés és töltelék:
- 20 dkg gépsonka
- kb 10 dkg száraz paraszt kolbász
- 3 vastagabb újhagyma
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- kb 15 dkg sima krémsajt
- 80 dkg tejföl
- só
- bors
- kömény
- 3 színű kaliforniai paprika
- egy uborka
- egy paradicsom
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáadjuk az élesztős tejet vagy vizet, majd alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, gömbölyűre formázzuk, majd így hagyjuk még 15 percet kelni, majd kivajazott 26 cm-es tortaformába tesszük. Kelesztjük ismét 15 percig. 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, majd 180 fokra mérsékeljük a lángot és kb 30 percig sütjük. A tésztát vizes konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni a formában, majd kihűlés után 3 részre vágjuk.
A töltelékhez a tejföl felébe belekeverjük az összevágott kolbászt, sonkát, hagymát, szalonnát, majd a krémsajtot is belekeverjük és ízesítjük. Betöltjük a lapokat a töltelékkel, a külsejét tejföllel vonjuk be és ízlés szerint díszítjük.
Tipp:
Tudom, hogy rengetegnek tűnik a tejföl, de muszáj, mert a külseje simán felveszi. Az uborkát, a paradicsomot és a tojást csak díszítésnek használtam. Az uborkát mézeskalács kiszúróval formáztam, és a paprikákból is hagytam ki pár vékony csíkot díszítésnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »