Hozzávalók:
Tészta:
Díszítés és töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáadjuk az élesztős tejet vagy vizet, majd alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, gömbölyűre formázzuk, majd így hagyjuk még 15 percet kelni, majd kivajazott 26 cm-es tortaformába tesszük. Kelesztjük ismét 15 percig. 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, majd 180 fokra mérsékeljük a lángot és kb 30 percig sütjük. A tésztát vizes konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni a formában, majd kihűlés után 3 részre vágjuk.
A töltelékhez a tejföl felébe belekeverjük az összevágott kolbászt, sonkát, hagymát, szalonnát, majd a krémsajtot is belekeverjük és ízesítjük. Betöltjük a lapokat a töltelékkel, a külsejét tejföllel vonjuk be és ízlés szerint díszítjük.
Tudom, hogy rengetegnek tűnik a tejföl, de muszáj, mert a külseje simán felveszi. Az uborkát, a paradicsomot és a tojást csak díszítésnek használtam. Az uborkát mézeskalács kiszúróval formáztam, és a paprikákból is hagytam ki pár vékony csíkot díszítésnek.