Charlotte torta recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskóta tekercs
- lekvár a megkenéséhez / lehet 2 ízű is /
A töltelékhez :
- 500 gr túró
- 2-3 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 500 ml habtejszín
- 2 cs habfix
- 1 cs zselatin fix
- 1 doboz gyümölcs (ízlés szerint)
Elkészítése:
Sütök egy 8 tojásból készített lapos piskótatekercset . Megkenem lekvárral. Félreteszem pihenni. A habtejszínt 1 ek cukorral és 1 cs vaníliás cukorral és a habfix-el jól felverem ,hűtőbe rakom pihentetem. A túrót 2 ek cukorral ,1 cs vaníliás cukorral ,a citrom reszelt héjával jól eldolgozom / villával összetöröm /majd a zselatinnal együtt habosra keverem. Hozzáadom a kockára vágott gyümölcsöt amit óvatosan belekeverek. Egy jénait fóliával kibélelek a piskótatekercset ujjnyi szeletekre vágom ezzel bélelem ki a jénait , beletöltöm a túrókrémet a maradék piskótatekerccsel betakarom. A jénait lefedem egy tányérral amin 4-5 óra hűtőben való tárolás után akár már szeletelhető is.Az idő elteltével a tányérra fordítom a tortát leemelem róla a jénait és tetszés szerint akár díszíthetem is a tortát .Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »