Sárgarépatorta joghurtos citromkrémmel recept
Hozzávalók:
A tortához:
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre olaj
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál só
- 10-15 dkg apróra vágott dió,vagy mogyoró vagy mandula
- 50 dkg sárgarépa reszelve
A bögre 2 dl-es.
A citromkrém hozzávalói:
- 4 dl natúr joghurt
- 1 kis dobozos habtejszín (1-1,5 dl)
- 1 citrom
- 10 dkg porcukor
- 3 ek zselatin
Elkészítése:
A lisztet, sót,fahéjat, sütőpoer egy tálban összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaniliáscukrot egy másik tálba öntjük és keverőgéppel jól kikeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a diót és a reszelt sárgarépát. Formába öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon 50-55 percig sütjük. (tűpróbáig.) Habverővel keverjük habosra a joghurtot. Adjuk hozzá a citrom reszelt héjját és levét. A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk, majd ha picit kihűlt a joghurthoz keverjük. Végül hozzákeverjük a porcukorral kemény habbá vert habtejszínt is. Hűtőbe tesszük pár órára,ha megdermedt a kettévágott tortalapba kenjük,díszítjük vele a tortát. Porcukor és citromlé keverékéből készített mázzal is bevonhatjuk a torta tetejét.