Sárgabarackos tejszínes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- csipet só
- vaníliás cukor
- sütőpor
Krémhez:
- 1 doboz fél literes habtejszín
- 1 doboz konzerv sárgabarack vagy ha van friss
Elkészítése:
A Tészta:
A tojásokat szétválasszuk, sárgájára és fehérjére. A fehérjét felverjük egy pici sóval, hogy jó kemény legyen. A tojásokat a cukorral és a sütőporral és a vaníliás cukorral, elkeverjük és beletesszük a lisztet, ezek után óvatosan hozzá keverjük a kemény tojásfehérjét.Tortaformába tesszük és berakjuk a sütőbe.
Előmelegített sütőben, nem szabad nyitogatni az ajtaját, megsütjük kb.35-45 perc.
Krém:
A habtejszínt felverjük habbá és a sárga barackokat összetörjük és a habtejszínbe keverjük. Hagyjunk egy pár darabot díszítésre!
Tipp:
Gázsütőben tartalékon szoktam sütni, aki édesebbre akarja tegyen a habtejszínbe még cukrot!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »