Sárgabarackos tejszínes torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • csipet só
  • vaníliás cukor
  • sütőpor

Krémhez:

  • 1 doboz fél literes habtejszín
  • 1 doboz konzerv sárgabarack vagy ha van friss

Elkészítése:

A Tészta:
A tojásokat szétválasszuk, sárgájára és fehérjére. A fehérjét felverjük egy pici sóval, hogy jó kemény legyen. A tojásokat a cukorral és a sütőporral és a vaníliás cukorral, elkeverjük és beletesszük a lisztet, ezek után óvatosan hozzá keverjük a kemény tojásfehérjét.Tortaformába tesszük és berakjuk a sütőbe.

Előmelegített sütőben, nem szabad nyitogatni az ajtaját, megsütjük kb.35-45 perc.

Krém:
A habtejszínt felverjük habbá és a sárga barackokat összetörjük és a habtejszínbe keverjük. Hagyjunk egy pár darabot díszítésre!

Tipp:

Gázsütőben tartalékon szoktam sütni, aki édesebbre akarja tegyen a habtejszínbe még cukrot!