Sárgabarack torta recept

Hozzávalók:
Tészta: (a bögre 2 dl-es)
- 2 bögre liszt
- fél bögre cukor
- fél cs sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- 1 bögre tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél bögre olaj
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 100 g vaj
- 3 ek cukor
Tetejére:
- kb fél kg cikkekre vágott sárgabarack
- tortazselé
Elkészítése:
A tészta összetevőit alaposan elkeverem, majd sütőpapírral kibélelt 30 cm-s tortaformában közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.
Közben elkészítem a pudingokat a tejben, cukorral. Amikor besűrűsödött és levettem a lángról, akkor teszem csak bele a vajat és addig kevergetem, amíg elolvad benne.
Kiveszem a tésztát a sütőből, eltávolítom a sütőpapírt, majd fejjel lefelé visszateszem a tortaformába (érdemes csatos tortaformát használni). A krémet letakarom, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
A barackokat először kettévágom, kiszedem a magjukat, majd nagyjából egyforma cikkekre vágom. Ha kész vagyok a kívánt mennyiséggel, összeállítom a sütit. A krémet rákenem a tésztára, egyenletesre simítom. A barackot ráhalmozom.
Végül a tortazselét a papírján leírtak szerint elkészítem, a közepétől kezdve lassan rákanalazom. 2-3 órát a pulton hagyom, majd hűtőben hűtöm néhány órát.
Tökéletes nyári desszert!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »