Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarack torta recept

Sárgabarack torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta: (a bögre 2 dl-es)

    • 2 bögre liszt
    • fél bögre cukor
    • fél cs sütőpor
    • 1 tk vanília aroma
    • 1 bögre tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél bögre olaj

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 100 g vaj
    • 3 ek cukor

    Tetejére:

    • kb fél kg cikkekre vágott sárgabarack
    • tortazselé

    Elkészítése:

    A tészta összetevőit alaposan elkeverem, majd sütőpapírral kibélelt 30 cm-s tortaformában közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.

    Közben elkészítem a pudingokat a tejben, cukorral. Amikor besűrűsödött és levettem a lángról, akkor teszem csak bele a vajat és addig kevergetem, amíg elolvad benne.

    Kiveszem a tésztát a sütőből, eltávolítom a sütőpapírt, majd fejjel lefelé visszateszem a tortaformába (érdemes csatos tortaformát használni). A krémet letakarom, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

    A barackokat először kettévágom, kiszedem a magjukat, majd nagyjából egyforma cikkekre vágom. Ha kész vagyok a kívánt mennyiséggel, összeállítom a sütit. A krémet rákenem a tésztára, egyenletesre simítom. A barackot ráhalmozom.

    Végül a tortazselét a papírján leírtak szerint elkészítem, a közepétől kezdve lassan rákanalazom. 2-3 órát a pulton hagyom, majd hűtőben hűtöm néhány órát.

    Tökéletes nyári desszert!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá