Sárgabarack torta recept

Hozzávalók:
Tészta: (a bögre 2 dl-es)
- 2 bögre liszt
- fél bögre cukor
- fél cs sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- 1 bögre tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél bögre olaj
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 100 g vaj
- 3 ek cukor
Tetejére:
- kb fél kg cikkekre vágott sárgabarack
- tortazselé
Elkészítése:
A tészta összetevőit alaposan elkeverem, majd sütőpapírral kibélelt 30 cm-s tortaformában közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.
Közben elkészítem a pudingokat a tejben, cukorral. Amikor besűrűsödött és levettem a lángról, akkor teszem csak bele a vajat és addig kevergetem, amíg elolvad benne.
Kiveszem a tésztát a sütőből, eltávolítom a sütőpapírt, majd fejjel lefelé visszateszem a tortaformába (érdemes csatos tortaformát használni). A krémet letakarom, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
A barackokat először kettévágom, kiszedem a magjukat, majd nagyjából egyforma cikkekre vágom. Ha kész vagyok a kívánt mennyiséggel, összeállítom a sütit. A krémet rákenem a tésztára, egyenletesre simítom. A barackot ráhalmozom.
Végül a tortazselét a papírján leírtak szerint elkészítem, a közepétől kezdve lassan rákanalazom. 2-3 órát a pulton hagyom, majd hűtőben hűtöm néhány órát.
Tökéletes nyári desszert!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »