Sárgabarack torta recept
Hozzávalók:
Tészta: (a bögre 2 dl-es)
- 2 bögre liszt
- fél bögre cukor
- fél cs sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- 1 bögre tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél bögre olaj
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 100 g vaj
- 3 ek cukor
Tetejére:
- kb fél kg cikkekre vágott sárgabarack
- tortazselé
Elkészítése:
A tészta összetevőit alaposan elkeverem, majd sütőpapírral kibélelt 30 cm-s tortaformában közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.
Közben elkészítem a pudingokat a tejben, cukorral. Amikor besűrűsödött és levettem a lángról, akkor teszem csak bele a vajat és addig kevergetem, amíg elolvad benne.
Kiveszem a tésztát a sütőből, eltávolítom a sütőpapírt, majd fejjel lefelé visszateszem a tortaformába (érdemes csatos tortaformát használni). A krémet letakarom, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
A barackokat először kettévágom, kiszedem a magjukat, majd nagyjából egyforma cikkekre vágom. Ha kész vagyok a kívánt mennyiséggel, összeállítom a sütit. A krémet rákenem a tésztára, egyenletesre simítom. A barackot ráhalmozom.
Végül a tortazselét a papírján leírtak szerint elkészítem, a közepétől kezdve lassan rákanalazom. 2-3 órát a pulton hagyom, majd hűtőben hűtöm néhány órát.
Tökéletes nyári desszert!