Sárgabarack torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta: (a bögre 2 dl-es)

  • 2 bögre liszt
  • fél bögre cukor
  • fél cs sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 bögre tej
  • 2 tojás
  • fél bögre olaj

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 100 g vaj
  • 3 ek cukor

Tetejére:

  • kb fél kg cikkekre vágott sárgabarack
  • tortazselé

Elkészítése:

A tészta összetevőit alaposan elkeverem, majd sütőpapírral kibélelt 30 cm-s tortaformában közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.

Közben elkészítem a pudingokat a tejben, cukorral. Amikor besűrűsödött és levettem a lángról, akkor teszem csak bele a vajat és addig kevergetem, amíg elolvad benne.

Kiveszem a tésztát a sütőből, eltávolítom a sütőpapírt, majd fejjel lefelé visszateszem a tortaformába (érdemes csatos tortaformát használni). A krémet letakarom, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

A barackokat először kettévágom, kiszedem a magjukat, majd nagyjából egyforma cikkekre vágom. Ha kész vagyok a kívánt mennyiséggel, összeállítom a sütit. A krémet rákenem a tésztára, egyenletesre simítom. A barackot ráhalmozom.

Végül a tortazselét a papírján leírtak szerint elkészítem, a közepétől kezdve lassan rákanalazom. 2-3 órát a pulton hagyom, majd hűtőben hűtöm néhány órát.

Tökéletes nyári desszert!