Sakktorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2*6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*6 ek cukor
- 11 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 0,5 l habtejszín
- 10 dkg holland kakaópor
- 0,5 kg margarin
- 40 dkg cukor
Díszítés:
- én most fehér fondantot használtam, de bármi lehet
Elkészítése:
6 tojásos fehér és 6 tojásos kakaós piskótát készítünk nagy gáztepsiben. A tojások fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a lisztet és a sárgákat óvatosan beleforgatjuk. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, a masszát óvatosan belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát is így készítjük el, csak 4 ek liszt és 1 ek kakaópor aránnyal. Ha a piskóták kihűltek kb ujjnyi csíkokra szeljük őket.
A krémhez a tejszínt felfőzzük a cukorral, margarinnal és a kakaóporral. Ha kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk. Ha nagyon folyós lenne tehetünk még bele egy kevés margarint.
Egy kerek tortaformát veszünk elő. Kívülről befelé fogjuk a piskótacsíkokkal kibélelni felváltva. A csíkokat krémmel kenjük meg és tapasztjuk össze. Ha az alját kitettük akkor megkenjük krémmel és jön a következő réteg. Arra figyeljünk, hogy a kakaós lap fölé most sárga piskóta essen és fordítva, mert akkor fog a minta szépen látszódni. Addig folytatjuk a rétegzést, amíg van piskóta és krém.
Én most fondanttal borítottam, de bármilyen módon díszíthetjük.