Sakktorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2*6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2*6 ek cukor
- 11 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 0,5 l habtejszín
- 10 dkg holland kakaópor
- 0,5 kg margarin
- 40 dkg cukor
Díszítés:
- én most fehér fondantot használtam, de bármi lehet
Elkészítése:
6 tojásos fehér és 6 tojásos kakaós piskótát készítünk nagy gáztepsiben. A tojások fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a lisztet és a sárgákat óvatosan beleforgatjuk. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, a masszát óvatosan belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát is így készítjük el, csak 4 ek liszt és 1 ek kakaópor aránnyal. Ha a piskóták kihűltek kb ujjnyi csíkokra szeljük őket.
A krémhez a tejszínt felfőzzük a cukorral, margarinnal és a kakaóporral. Ha kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk. Ha nagyon folyós lenne tehetünk még bele egy kevés margarint.
Egy kerek tortaformát veszünk elő. Kívülről befelé fogjuk a piskótacsíkokkal kibélelni felváltva. A csíkokat krémmel kenjük meg és tapasztjuk össze. Ha az alját kitettük akkor megkenjük krémmel és jön a következő réteg. Arra figyeljünk, hogy a kakaós lap fölé most sárga piskóta essen és fordítva, mert akkor fog a minta szépen látszódni. Addig folytatjuk a rétegzést, amíg van piskóta és krém.
Én most fondanttal borítottam, de bármilyen módon díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


