Sakktorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 2*6 tojás
  • 2*6 ek cukor
  • 11 ek liszt
  • 1 ek kakaópor

Krém:

  • 0,5 l habtejszín
  • 10 dkg holland kakaópor
  • 0,5 kg margarin
  • 40 dkg cukor

Díszítés:

  • én most fehér fondantot használtam, de bármi lehet

Elkészítése:

6 tojásos fehér és 6 tojásos kakaós piskótát készítünk nagy gáztepsiben. A tojások fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a lisztet és a sárgákat óvatosan beleforgatjuk. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, a masszát óvatosan belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát is így készítjük el, csak 4 ek liszt és 1 ek kakaópor aránnyal. Ha a piskóták kihűltek kb ujjnyi csíkokra szeljük őket.

A krémhez a tejszínt felfőzzük a cukorral, margarinnal és a kakaóporral. Ha kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk. Ha nagyon folyós lenne tehetünk még bele egy kevés margarint.

Egy kerek tortaformát veszünk elő. Kívülről befelé fogjuk a piskótacsíkokkal kibélelni felváltva. A csíkokat krémmel kenjük meg és tapasztjuk össze. Ha az alját kitettük akkor megkenjük krémmel és jön a következő réteg. Arra figyeljünk, hogy a kakaós lap fölé most sárga piskóta essen és fordítva, mert akkor fog a minta szépen látszódni. Addig folytatjuk a rétegzést, amíg van piskóta és krém.

Én most fondanttal borítottam, de bármilyen módon díszíthetjük.