Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttorta recept

Sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált keksz
    • 12,5 dkg olvasztott vaj
    • 70 dkg krémsajt
    • 15-20 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja és ½ citrom leve
    • 1 dl tejföl
    • 1 dl habtejszín
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 púpos tk étkezési keményítő

    Elkészítése:

    Elkészítjük az alapot. A kekszhez hozzáadjuk a vajat és belenyomkodjuk egy 23 cm-es átmérőjű tortaformába.

    A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a lével, a habtejszínnel, keményítővel és a tojásokkal, majd a kekszes alapra öntjük.

    A tortaformát alulról betekerjük alufóliával. Behelyezzük a formát egy mély tepsibe, majd forral vizet öntünk a tepsibe, hogy kb feléig érjen.

    180 fokos sütőbe toljuk és kb 45 percig sütjük.

    Ha megsült, levesszük a formát és tetszés szerint díszítve tálaljuk. (Én darált mandulát szórtam a tetejére)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá