Sajttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 70 dkg krémsajt
  • 15-20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és ½ citrom leve
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 2 egész tojás
  • 3 tojás sárgája
  • 2 púpos tk étkezési keményítő

Elkészítése:

Elkészítjük az alapot. A kekszhez hozzáadjuk a vajat és belenyomkodjuk egy 23 cm-es átmérőjű tortaformába.

A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a lével, a habtejszínnel, keményítővel és a tojásokkal, majd a kekszes alapra öntjük.

A tortaformát alulról betekerjük alufóliával. Behelyezzük a formát egy mély tepsibe, majd forral vizet öntünk a tepsibe, hogy kb feléig érjen.

180 fokos sütőbe toljuk és kb 45 percig sütjük.

Ha megsült, levesszük a formát és tetszés szerint díszítve tálaljuk. (Én darált mandulát szórtam a tetejére)