Sajtroló torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 25 dkg reszelt sajt (ementálit használtam)
- 10 dkg vaj
- 20 dkg sajtkrém
- só
- bors
- parmezán
- reszelt sajt, sajt (nálam cheddar sajt) a díszítéshez
Elkészítése:
A leveles tésztát 4 egyforma részre vágjuk. 3 db-ot egyenként kinyújtunk, egy 20 cm-es tortaformát rárakunk, és körbevágjuk. Villával megszurkáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
A maradék tésztát 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és 2 centis csíkokra vágjuk. Sajtroló formákra tekerjük, és szintén aranybarnára sütjük.
A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor felforrt, beleszórjuk a reszelt sajtot, a parmezánt, és addig keverjük, amíg a sajt elolvad. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és kihűtjük.
Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtkrémet is. Először betöltjük a rolókat, majd félbevágjuk őket.
A maradék krémmel megtöltjük a 3 lapot, és az oldalára felállítjuk a sajtrolókat. Reszelt sajttal, sajtkrémmel tovább díszítjük.
2-3 órára hűtőbe rakjuk
A sajtroló torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 23 g