Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumosmeggyes torta recept

Rumosmeggyes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból kakaós piskóta

    Töltelék:

    • 5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 5 dl tejszín
    • 2 ek kakaópor
    • 25 dkg mascarpone
    • 20 dkg fagyasztott meggy
    • 5 dkg porcukor
    • csokidara
    • kevés rum

    Elkészítése:

    A kihűlt piskótát 3 egyenlőre részre vágtam.

    A pudingot a tejjel és a cukorral felfőztem, és kihűtöttem. Amikor kihűlt, hozzákevertem a mascarponét.

    A tejszínt habbá vertem, és hozzáadtam a porcukrot, majd 3 kanállal a felfőzött krémhez kevertem . A maradék tejszín felét kakaóporral elkevertem, a többit meghagytam díszíteni.

    Az alsó tortalapot visszatettem a tortakarimába. A kihűlt pudingot habzsákba töltöttem, és a piskótára körbe két karikát nyomtam belőle úgy, hogy a 2 sáv között kihagytam kb. egy ujjnyi részt. Az üres sávba pedig a kakaóporos tejszínt nyomtam.
    A kimaradt üres részre pedig a mag nélküli, rumba áztatott meggyszemeket tettem.

    A következő lapot rátettem, erre is úgy, mint az előzőre tettem a krémet csak itt éppen fordítva. Így szeletelésnél felváltva lesznek a sávok.

    Majd a harmadik lapot is rátettem. Pár órára a hűtőbe tettem. Amikor a krém megdermedt, levettem a karikát, és a sima tejszínnel az oldalát és a tetejét is megkentem. Az oldalát csokidarával bevontam, a tetejét habrózsával és marcipán virággal díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá