Rumosmeggyes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojásból kakaós piskóta

Töltelék:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 ek kakaópor
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 5 dkg porcukor
  • csokidara
  • kevés rum

Elkészítése:

A kihűlt piskótát 3 egyenlőre részre vágtam.

A pudingot a tejjel és a cukorral felfőztem, és kihűtöttem. Amikor kihűlt, hozzákevertem a mascarponét.

A tejszínt habbá vertem, és hozzáadtam a porcukrot, majd 3 kanállal a felfőzött krémhez kevertem . A maradék tejszín felét kakaóporral elkevertem, a többit meghagytam díszíteni.

Az alsó tortalapot visszatettem a tortakarimába. A kihűlt pudingot habzsákba töltöttem, és a piskótára körbe két karikát nyomtam belőle úgy, hogy a 2 sáv között kihagytam kb. egy ujjnyi részt. Az üres sávba pedig a kakaóporos tejszínt nyomtam.
A kimaradt üres részre pedig a mag nélküli, rumba áztatott meggyszemeket tettem.

A következő lapot rátettem, erre is úgy, mint az előzőre tettem a krémet csak itt éppen fordítva. Így szeletelésnél felváltva lesznek a sávok.

Majd a harmadik lapot is rátettem. Pár órára a hűtőbe tettem. Amikor a krém megdermedt, levettem a karikát, és a sima tejszínnel az oldalát és a tetejét is megkentem. Az oldalát csokidarával bevontam, a tetejét habrózsával és marcipán virággal díszítettem.