Rigó Jancsi recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl meleg víz
- 2 dkg kakaópor
- 27 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- pici szódabikarbóna
Krém:
- 4 dl habtejszín + 2 dl a csokis krém tetejére
- 3 tk habfixáló
- 20 dkg étcsokoládé
- 5 dkg porcukor
Csokoládé bevonat:
- 1 tortabevonó (10 dkg)
- 2-3 ek olaj
Elkészítése: A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl habtejszínt.
A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket a csokoládékrémmel egyenletes vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük.
A tortabevonót az olajjal megolvasztjuk (gőz fölött), és a másik piskótalap tetejére simítjuk. Kis megkötés után vizes késsel kockára bevagdossuk a csokis lapot.
2 dl habtejszínt a maradék 1 tk fixálóval felverjük, és a hűtőből elővett csokis krém tetejére simítjuk. Majd a kockára vágott lapokat szépen rápakoljuk.
Hűtőbe tesszük, és mire ideérnek a vendégek, addigra tálalható lesz! Jó étvágyat!