Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlitorta recept

Ribizlitorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 7,5 dkg vaj
    • 7,5 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • csipetnyi só
    • 4 ek tej

    A krémhez:

    • 1 csapott ek zselatinpor
    • 12,5 dkg túró
    • 5 ek cukor
    • 2 dl tejszín
    • 50 dkg ribizli (de lehet eper vagy málna is)

    Elkészítése:
    A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összevegyítjük, majd a tejjel váltakozva vajas-tojásos masszába keverjük. A sütőt 200 fokra hevítjük. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába öntjük és 20 perc alatt aranysárgára sütjük, majd egy tálra borítjuk. A zselatint fél dl hideg vízben megáztatjuk. A túrót 3 ek cukorral simára keverjük. A zselatint folytonos keverés közben kis lángon melegítjük, és kanalanként hozzáadjuk a túrót. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, a hab felét a túróhoz keverjük. A ribizlit megmossuk, leszárazzuk. A már kihűlt süteményre rákenjük a túrókrémet, elosztjuk rajta a ribizliszemeket és a maradék tejszínhabbal feldíszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá